Hej och Välkommen till S*Little L's.  Jag heter Sylvia Dahlkvist och jag bor i ett litet samhälle som heter Fritsla. Det ligger ca 2mil söder om Borås. Min familj består av min man Kim och barnen Amanda 21år, Charlie 19år och Hannah 10år. Amanda har dock redan flyttat hemifrån och bor tillsammans med sina katter i en egen lägenhet i Borås. I familjen finns även en Finsk Lapphundstik som heter Bessa och så alla mina katter förstås. Mina katter lever i familjen som dom underbara sällskapsdjur dom är, och det är också där som jag har min uppfödning. Jag har valt att ha mina katter som innekatter då jag anser att katter lever väldigt farligt när dom strövar fritt utomhus. Men för att dom ändå ska få stimulans har vi satt nät på vår balkong och vi har byggt några rastgårdar. Dom har fri tillgång till dom genom kattluckor. Massor utav bilder på rastgårdarna finns här!

Min målsättning är att föda upp friska, harmoniska katter med ett bra temperament. Som i första hand är kärleksfulla sällskapsdjur men som även är vackra och som uppfyller rasstandarden för Norsk Skogkatt i möjligaste mån. För att kunna göra detta anser jag att man måste suga åt sig så mycket kunskap det bara går. Därför har jag valt att lägga ner mycket av min tid på att utbilda mig och lära mig så mycket som möjligt om katter, och då givetvis med inriktning på "min" egen ras Norsk Skogkatt. Jag deltar på alla seminarier, föreläsningar och kurser som erbjuds. Besöker kattutställningar och lyssna på olika domare, och givetvis ställer jag  ut mina egna katter:))

Jag är diplomerad uppfödare i SVERAK.
Om du klickar på bilden så kan du läsa mer om diplomeringen och vilka som har klarat provet:)
 
Jag har tagit G1-examen, G2-examen och G3-examen i PawPeds PawAcademy.
G1 är det första steget, och G2 är andra steget och nu har jag även klarat G3 som är
sista steget, i en utbildning för kattuppfödare. Om du klickar på dom olika bilderna till
vänster så kan du läsa mer om denna utbildning och vilka som har gått den.

Jag har tillstånd från Marks kommun att enligt §16 djurskyddslagen, föda upp och sälja katter.
Och har även tillstånd att inneha fler än 10 katter.

 

Jag testar alla mina avelskatter för HCM (Hypertrofisk kardiomyopati). Det är en ärftlig sjukdom som berör katter, hundar, grisar och människor. Hur det ärvs är ännu oklart. Men sedan 70-talet vet man att HCM är en vanlig orsak till hjärtsvikt, blodpropp och plötslig död hos katter.
Jag har testat alla mina avelskatter för GSD IV. Det är en ärftlig sjukdom som påverkar glukosmetabolismen. Denna ärftliga brist är känd hos människor, hästar och katter, hos katter är det dock bara Norsk Skogkatt som är drabbad. GSD IV ärvs som en enkel autosomal recessiv egenskap, vilket innebär att båda föräldrarna måste vara bärare av den muterade genen för att producera affekterad avkomma. Alla mina avelsdjur är testade negativt för den muterade genen.
Läs mer om hälsoprogram
här!

Jag har även testa mina katter för Pyruvate Kinase Deficiency, eller PK Def. som det också kallas. Det är en ärftlig blodbristsjukdom finns hos både människa, hund och katt. Den ärvs på samma sätt som GSD IV, alltså en autosomal recessiv gen. Alla mina avelsdjur är testade negativt för den defekta genen. Läs mer om sjukdomen här!

Kattungar som lämnar mitt hem är veterinärbesiktigade, vaccinerade, id-märkta med chip, avmaskade och innehar stamtavla från Sverak. Dom är även vana vid både barn, hund och vanligt familjeliv. Mail fungerar bra som första kontakt men sen krävs det personlig kontakt för att få köpa en kattunge av mig. Personkemin är viktig då jag som uppfödare vill följa, stödja och finnas till för mina kattungeköpare. Jag ser helst att kattungarna förblir innekatter.

Hoppas du får en trevlig stund på min sida och lämna gärna ett litet tassavtryck i min gästbok innan du går.
/ Sylvia


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥